DALŠÍ VÝZVA ART-IN-RES BUDE AŽ NA PŘÍŠTÍ ROK 2023

Rádi bychom Vás informovali, že doplňující kolo výzvy ART-IN-RES na podporu tvůrčích rezidenčních pobytů, konaných ve 2. polovině roku 2022, nebude vyhlášeno s ohledem na finanční možnosti rozpočtu Nové sítě a výdaje spojené s podporou aktivit směrem k situaci na Ukrajině. Děkujeme za pochopení.

V prvním kole výzvy ART-IN-RES jsme obdrželi 47 přihlášek, z nichž Nová síť podpořila rezidenčním pobytem 8 projektů. Tyto tvůrčí pobyty probíhají od března do srpna letošního roku ve vybraných rezidenčních centrech v České republice. Finanční podpora plyne jak žadatelkám a žadatelům, tak i hostícím organizacím. Letošní rezidenční program ART-IN-RES Nová síť podpořila v historii organizace rekordní částkou 405 000 Kč.

Rezidenční program ART-IN-RES je určený na podporu tvůrčích rezidenčních pobytů pro oblast současného divadla, tance, nového cirkusu a performance. V rámci uměleckých rezidencí cílí na podporu kreativního procesu a vzniku nových projektů. V rámci manažerských rezidencí nabízí prostor a čas pro intenzivní soustředěnou práci na rozvoji, evaluaci nebo dlouhodobém plánování kulturních projektů či organizací.

Výsledky a více informací o programu najdete ZDE.

DALŠÍ PŘÍLEŽITOSTI:

Výzva ART-IN-RES pro rok 2023 bude vyhlášena na podzim letošního roku. Sledujte výzvy rezidenčních center v open callech nebo novinkách na www.artinres.cz či na stránkách jednotlivých organizací. V září se otevírá výzva Visegrádského fondu na podporu rezidencí v oblasti Performing Arts v zemích V4. Sledujte web i-Portunus, program EU na podporu mobility. Sledujte Facebook Nové sítě.
Nová sít se intenzivně věnuje podpoře rezidenčních pobytů i v jiných projektech. Díky česko-norské spolupráci proběhlo v letošním roce již 5 rezidenčních pobytů uměleckých a manažerských týmů z Norska i Česka. V programu Nová krev na scéně byla podpořena rezidence divadelní platformy Averze_ a v rámci Českého kulturního networku Nová síť rezidenční pobyt projektu The Urge. Na tyto rezidenční pobyty jsme vyčlenili dalších 440 000 Kč.

Aktivity Nové sítě spojené s rezidenční praxí se uskutečňují díky podpoře Ministerstva kultury ČR, Fondů EHP 2014 - 2021, Visegrádského fondu a hlavního města Prahy.
ART-IN-RES