MALÁ INVENTURA JIČÍN // 15. – 18. ZÁŘÍ 2016

4. ročník festivalu nového divadla ve Valdštejnské lodžii
DIVADELNÍ BIZÁRIUM

Již za pár dní začíná 4. ročník festivalu současné scénické tvorby a alternativního divadla MALÁ INVENTURA JIČÍN 2016, který se každoročně koná v prostorách jedinečné barokní stavby Valdštejnské lodžie.

Letošní téma „divadelní bizárium“ odstartuje ve čtvrtek 15. 9. bizarní pohřebně-divadelní průvod skupiny Wariot Ideal – FUNEBRÁCI. Ten doputuje lipovou alejí do Valdštejnské lodžie, kde bude následovat morbidní festivalová slavnost.

V pátek 16. 9. v 18.00 proběhne v Café loggie vernisáž mobilní interaktivní divadelní kavárny CAFÉ THEATROOM a od 19.00 uvedeme v útrobách barokní stavby sociální horor na motivy hry španělského autora Carlose Be WOMAN IN A TAXI CROSSING NEW YORK. Inscenaci na pomezí snu, vzpomínky a scénicko-filmové dekonstrukce ženy na scestí života tvoří Apolena Vanišová, Petr Krušelnický v hlavní roli s Dorou Bouzkovou.

V sobotu 17. 9. od 15.00 představíme DÍRKOVANÉ KINO divadelně-výtvarné skupiny Ryba řvoucí s audiovizuálním workshopem pro dospělé, mládež i děti od 10ti let. V Café Loggie od 19.00 ožije scénická instalace Café Theatroom kavárenskou performancí známé tanečnice Andrey Miltnerové a autora scénického divadla Jana Komárka.

Jako hlavní hvězdy festivalu vystoupí ve 20.00 francouzské taneční duo Nanda Suc a Federico Robledo s pohybovým představením plným bláznivě absurdního humoru a nového cirkusu COW LOVE. O festivalový večírek s hudbou z celého světa se od 21.30 postará mezinárodní kapela FEKETE SERETLEK svým vystoupením tradičně na pomezí koncertu a divadla.

V neděli 18. 9. od 19.00 festival uzavře bizarní groteska o dvou starých krávách a jednom zahradním trpaslíkovi PIČUS NENÍ KRETÉN známého divadla Anička a letadýlko.

------

Malá inventura v Jičíně je součástí cyklu festivalů nového divadla Malá inventura, které se každý rok konají na několika místech v České republice. První a nejrozsáhlejší inventurou divadla v roce je tradičně únorová Malá inventura v Praze, následuje Malá inventura Jičín, České Budějovice a Opava.

Festival pořádá český kulturní network Nová síť. Koordinátorem festivalu ve Valdštejnské lodžii je Valdštejnské imaginárium, o.p.s.

Více informací: www.malainventura.cz, www.valdstejnskalodzie.cz
Kontakt: Petr Pola, Tel.: +420 776 841 851, Email: petrpola@novasit.cz